برگزاری هفتمین نشست کرسی یونسکو: شبکه‌ اجتماعی مشارکتی ایرانیان «گروگل»

برگزاری هفتمین نشست کرسی یونسکو: شبکه‌ اجتماعی مشارکتی ایرانیان «گروگل»

هفتمین نشست کرسی یونسکو در فضای مجازی و فرهنگ : دوفضایی شدن جهان با موضوع:

شبکه‌ اجتماعی مشارکتی ایرانیان «گروگل»”

با سخنرانی مهندس حمیدرضا بدخشانفرد، مسئول پرتال شورای شهر تهران

هفتمین نشست کرسی یونسکو در فضای مجازی و فرهنگ در ادامه سلسله سخنرانی هایی با حضور اندیشمندان ایرانی و بین المللی در حوزه فضای مجازی، روز دوشنبه پانزدهم آذرماه، با سخنرانی مهندس حمیدرضا بدخشانفرد، در زمینه “شبکه‌ اجتماعی مشارکتی ایرانیان «گروگل»” در تالار ایران دانشکده ی مطالعات جهان برگزار شد.

در ابتدای این نشست که با حضور مهندس حمیدرضا بدخشانفرد و جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار شد، دکتر شاه قاسمی به معرفی موضوع نشست و سخنرانی پرداخت و گفت: این اولین بار است که در این سلسله نشست ها به معرفی یک استارت آپ می پردازیم و معتقدیم که معرفی این استارت آپ ها می تواند کمک کند تا چنین ایده هایی بهتر جایگاه خود را پیدا کنند.

در ادامه نشست آقای مهندس بدخشانفرد سخنان خود را با عنوان «معرفی شبکه‌ اجتماعی مشارکتی ایرانیان،گروگل،» آغاز نمود. وی در ابتدای سخنان خود مطالبی را مبنی بر درنگ و تعمق بیشتر در موضوع ارائه داد و گفت: ملت ما دارای  فرهنگ و تمدن چند هزار ساله است، فرهنگی که آمیخته به سنتها و رسومات می باشد، و از طرفی فرهنگ دینی به نام دین مببین اسلام داریم که برای تبیین آنها به نسل جدید هزاران عالم دینی، روانشناس، جامعه شناس و متخصصین دیگر در تلاشند تا اثرات مثبت در جامعه بگذارند.

مهندس بدخشافرد ضمن اشاره به این نکته که بیش از پانزده سال زندگی خود را وقف طراحی و توسعه طرح این شبکه اجتماعی نموده، به ارائه گزارشی از جزئیات مدل تدوین و طراحی ایده این شبکه اجتماعی پرداخت و در توضیح چرایی و رَوا بودن این طرح شش مزیت را عنوان کرد که مواردی چون قابلیت تغییر رفتار و نگرش در سازگاری با سبک زندگی نوین و برخورداری از زیربنای اخلاقی با حفظ حریم و حرمت انسانی را از آن مزیت ها برشمرد.

 وی همچنین در ادامه توضیح ویژگی های این طرح گفت: پروژه مذکور در برگیرنده بازیها و نرم افزارهای اشاعه دهنده سبک زندگی نوین است که از طریق گروگل هدایت، کنترل  و امتیاز دهی شده و مجوز ورود به دهکده عملیاتی از طریق آنها صادر می شود. از طرفی می تواند بعنوان یک پکیج شهروندی به کشورهای منطقه و جهان اسلام صادر شود و به عنوان اولین شبکه مجازی با محتوای سبک زندگی در جهان رونمایی گردد و نتیجه گرفتند که این طرح در نهایت مقیاس، ارزش و هزینه اجتماعی چشمگیری دارد.

در ادامه نشست دکتر فرهنگ جعفری فشارکی به نقل و ترجمه فیدبک های این طرح از زبان متخصصین و روانشناسان خارجی پرداخت که احترام به حقوق دیگران، موثر بودن این طرح در کاهش آسیب های اجتماعی و بالابردن ضریب امنیت روانی و همچپنین گسترش تفکر عقلانی در سطح جامعه از موارد نقل شده درباره این طرح بود.

دکتر جعفری در بخش دیگر از سخنان خود به شرح ظرفیت هاو پتانسیل های موجود در موسسات و دانشگاه هها برای همکاری در اجرای این طرح پرداخت و گفت که از توان علمی دانشگاه ها می توان برای تولید محتوا و از جایگاه دانشگاه در مجامع کشوری برای حمایت معنوی طرح مذکور استفاده کرد. همچنین جلب اعتماد عمومی برای این پروژه را یکی دیگر از مزیت های برقراری همکاری با موسسات و دانشگاه ها دانست.

پایان نشست با پرسش و پاسخ هایی بین حاضرین و سخنرانان نشست همراه بود که در بخشی از این پرسش و پاسخ ها ، آقای دکتر حسین حسنی از متخصصان حوزه پژوهش های ارتباطات بخش هایی از طرح مذکور را به چالش کشید. ایشان لوگو و عنوان این شبکه اجتماعی را تقلیدی از عنوان و  لوگوی گوگل دانست و این تقلید را باوجود تفاوت کاربری وسیع طرح «گروگل» با « گوگل » که یک موتور جست و جوگر است، مورد انتقاد قرار داد و این طرح را علیرغم شعارهای مطرح شده آغازین، فاقد المان های ایرانی- اسلامی حتی در عنوان و لوگوی این طرح دانست و در ادامه صاحبان طرح را با این پرسش مواجه کرد که چرا به دنبال طرح یک هویت مستقل نبوده اند؟

دکتر حسنی در ادامه با گذشت پانزده سال از شروع ایده، دغدغه انتظار بر سر حمایت مالی دولت یا سازمانی خاص را در جهت پیشبرد پروژه، زیاد منطقی ندانست و گفت: مدل پیشرفت همه این نوع پروژه ها از پایین به بالا بوده است که فیس بوک از این موارد می باشد. در ادامه ی تحلیلشان در ارتباط با طرح مذکور، قرار دادن هدف آموزشی صرف را فاقد جذابیت لازم برای مخاطب عنوان کرد و گفت: برای عملیاتی و اجرایی شدن این طرح لازم است بُعد سرگرمی آن را نیز در نظر بگیرند زیرا اکثریت کاربران شبکه های اجتماعی یکی از اهدافشان برای ورود به شبکه های اجتماعی سرگرمی است.

آقای مهندس بدخشانفرد در پاسخ به دکتر حسنی، شباهت لوگو و عنوان طرح این شبکه را با عنوان لوگو و عنوان «گوگل» ناخودآگاه خواند و افزود که این کار مدتی رها شده بود و بعد از استخاره به قرآن حدود یک سال و نیم اخیر، به پیگیری دوباره ی این طرح پرداخته اند…آقای مهندس بدخشانی در پاسخ به مسئله ی ضعف طرح از نظر جذابیت، مشارکتی بودن طرح را راه حل این موضوع عنوان کرد. 

زهرا بویری ده شیخ ایمیل: zbovairi@yahoo.com شماره تماس: 02188011304-02161119299

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *